Ali Baba Kahve Seti

Diğer resimler için tıklayınız...

Ürün Talep Formu

Benzer ürünler için lütfen tıklayınız...

Ürün Detayları

Ürün Kodu  A0645
Ambalaj  Karton Hediye Kutusu 
Ambalaj Ölçüsü  22 x 22 x 7.5cm 
Ürünler   
- ‘Selçuklu’ motifli porselen tepsi (1 adet) 
- ‘Selçuklu’ motifli fincan (1 adet) 
- ‘Selçuklu’ motifli su bardağı (1 adet)  

 

 

Ali Baba Kahve Seti kurumsal firmalar için neden doğru bir hediye tercihidir?

Ali Baba Kahve Seti tek kişilik kahve setidir. Türk adabında ‘tek kişilik’ kahve seti kulağa hoş gelmese de, son dönemlerde oldukça revaçta olan bir settir. İnsanların kendi başına da keyif yapmaya, kendilerini şımartmaya ihtiyacı vardır. İşte Ali Baba Kahve Seti tam da bunu sağlayan çok hoş bir settir. Hem tepsisinde hem fincanında hem su bardağında kumlama metoduyla Selçuklu desenler uygulanmıştır.  

Son dönemde kahve fincan ve tabaklarının üzerinde çalıştığımız en önemli dekorlama metodu ‘kumlama’ tekniğidir. Bu uygulama tamamen elle yapılır. Bu teknik ile porselen ve cam yüzeyler kum ile aşındırılır. Bu aşındırma ile yüzeyde istenilen motifler elde edilir. Kumlanan yüzeylerde 2 boyutlu bir derinlik oluşur. Bu uygulama, porselen yüzeyine yapılan geleneksel düz (boyut hisse vermeyen) desen uygulamalarından çok daha ‘klas’ bir görüntüye sahiptir. Motifler başta altın olmak üzere gümüş, bakır gibi değişik renklerle boyanarak harika görüntüler elde edilir. Kumlama ile porselen ve cam yüzeylere firma logolarını da işlemek mümkündür. Bu uygulama firmalara kurumsal tanıtımlarında avantaj sağlamaktadır.    

Kahve yanında suyun ikram edilmesi konusunun önemi herkesçe malumdur. Kahve, yemek sonrası hazmı kolaylaştırıcı ve keyif verici olduğundan su, kahveden önce içilerek ağız temizliği yapılır. Böylece kahvenin tadı daha iyi alınabilir. Yeri gelmişken eski bir Osmanlı adabından da bahsedelim: Eve bir misafir geldiği zaman; misafir aç ise suyu, tok ise kahveyi alırdı. Eğer suyu almışsa ev sahibi bunu çok ince bir üslupla anlar, hemen sofrayı kurar ve misafirin karnını doyururdu. Ev sahibi misafirine en özel porselen kahve fincanı ile servis yapardı.  

Ali Baba Kahve Setinin el yapımı karton hediye kutusu vardır. Ürünler sünger içinde birbirlerine değmeden tam bir koruma ile sunulmaktadır. Kutu kapağında altın varak ile basılan Selçuklu motifi bulunmaktadır. Bu motif setteki ürünlerle aynıdır ve güzel bir uyum sergilemektedir. Kapağın boş kısımlarına firma logo uygulaması da yapılabilir. Bu alternatif birçok firmaya kendi kurumsal tanıtımlarını yapmak iyi bir fırsat sağlamaktadır. Kurumsal hediye, etkinlik hediye, kurumsal tanıtım arayışında olan firmalara, Ali Baba Kahve Seti çok güzel bir seçenektir.

Kahvaltı terimi nereden gelmektedir?

İngilizlerdeki çay saati geleneği gibi, Türk kahvesinin içilmesi hususunda da bir zaman kavramı oluşmuştur. Genellikle sabah ve öğlen öğünleri arasında içilir. Türkçe günün ilk öğünü anlamına gelen ‘kahvaltı’ sözcüğü, kahve içimi öncesi (kahve altı) yenen şeyler demektir. Günlük hayatımızda Türk kahvesi; arkadaş sohbetlerine refakat eder, işlerin azaldığı saatlerde yorgunluğu alır, kız isteme meclislerinin vazgeçilmezidir, köpüksüz olması hoş karşılanmaz. Güzel bir hediye kutusuna konulmuş geleneksel bir kahve fincan seti her zaman en güzel geleneksel hediye seçeneklerinden biridir.

Türk kahvesi, UNESCO tarafından ‘insanlık mirası’ olarak kabul edildi. 2013 yılında yapılan bir toplantıda Türk kahvesinin kültürel önemi ve özel hazırlama yöntemi nedeniyle bu unvana layık görüldü. Öğütülen kahve çekirdeklerinin oksijenle temas halinde kalmasını azaltmak için kahve öğütücülerine gerek duyulur. Böylelikle kahvelerin lezzetini ve aromasını koruması sağlanır. Türk kahvesi fincanlarının şekli ve boyutu da önemlidir. Geleneksel olarak, fincanlar küçüktür ve altları yuvarlaktır. Fincanın üstündeki köpük, fincanın kenarında yoğunlaşır ve kahvenin tadını daha iyi hissetmenizi sağlar. Türk kahvesi, Batı Avrupa'da popüler hale gelmeden önce Osmanlı İmparatorluğu tarafından Avrupa'ya ihraç edildi. İlk olarak 16. yüzyılda İstanbul'daki kahvehanelerde sunuldu ve daha sonra Avrupa'nın farklı ülkelerine yayıldı.

Her kahve aynı tadı taşımaz...

Her kahve aynı tadı taşımaz. Nerede içiyorsan, kiminle içiyorsan ona göre değişir tadı... Sahilde oturduğun rüzgarlı bir sonbahar günü, en sevdiğin dostun ağlarken içtiğin kahvenin tadı kederlidir. Kahve telvesine yüreğinin acısı karışır... Bir pazar öğle sonrası annenin "hadi bir kahve yap da içelim" dediği kahve huzurludur. Köpükler annenin göz bebeklerine yansır. Dudağının kıyısında kalan küçük bir gülümsemedir... Dostlarla içilen kahve neşedir. Kahkahalar köpüklerin üzerinde yüzer... Tek başına gece vakti balkonda içtiğin kahve yalnızlıktır. Acıdır tadı. Ama garip de bir keyfi, lezzeti vardır... Baban için yaptığın kahve sevgi doludur. Çay bardağında, az şekerli. Kahve gibi görünmez sana. Ama sıcaktır. Dumanı tüter ve kokusu büyülüdür... Beklemediğin bir anda sana uzatılan kahve başkadır. İçini ısıtır insanın... Yorgun olduğunda içtiğin kahve hafifletir seni. Kendine getirir, unutturur günün ağırlığını... Kahve aynı kahvedir belki. Köpüğüyle, rengiyle, dumanıyla aynı kahvedir. Ama içilen kahveler ruhunun süzgecinden geçer ve tatları değişir. Her kahve aynı değildir bu yüzden... Sevgiyle pişirilen bir kahve... Akşam, öğle öncesi, sonrası ya da gece kahvesi... Ne zaman isterseniz...

343c90a0-baa2-48f7-ab39-894ecfb8962d f0ccb41f-c831-46e0-8293-e832692ce89b d0cd955a-0310-4e20-8957-2f8e65c1f54f 5ccc0eec-2d8f-45f8-9909-5c32d3302abd