Âlâ Cezveli Kahve Fincan Seti

Diğer resimler için tıklayınız...

Ürün Talep Formu

 
 
 
Benzer ürünler için lütfen tıklayınız...

Ürün Detayları

Ürün Kodu  A0620 
Ambalaj  Natürel Ahşap Hediye Kutusu 
Ambalaj Ölçüsü  32 x 19 x 10cm 
Ürünler   
- Osmanlı motifli porselen fincan + tabak (2 adet) 
- Bakır Cezve
- Türk Kahvesi (6gr x 4 adet)  

 

Âlâ Cezveli Kahve Fincan Seti kurumsal firmalar için neden doğru bir hediye tercihidir?

Âlâ Cezveli Kahve Fincan Seti'nden önce Efendi Cezveli Kahve Fincan Seti'ni tasarlamıştık. Âlâ ve Efendi set içeriği olarak aynıdır. Ayrıştıkları nokta ambalajlarının farklı olmasıdır. Müşterilerimizden zaman zaman cilalı ahşap kutu yerine natürel ahşap ambalajın da çok hoş olacağı ile ilgili yorumları alırdık. Kurumsal hediye arayışındaki firmalar kendi firma imajlarına veya yapılacak organizasyonun içeriğine göre natürel ham ahşap ambalajları tercih edebiliyorlar. Biz de hediye kutusunun ne kadar önemli olduğunu bildiğimiz için Efendi’yi revize ederek farklı bir set çıkarmaya karar verdik. Âlâ Cezveli Kahve Fincan Seti böyle ortaya çıktı.   

Âlâ Cezveli Kahve Fincan Seti'nde; hem bakır cezve, hem porselen kahve fincanı, hem bir fincan miktarı kullanıma hazır Türk kahvesi, hem de Türkçe İngilizce açıklamalı bilgi föyü bulunmaktadır. Böylece geleneksel bir kahve setinin tüm ekipmanını içermektedir. (Bu vesile bakır cezvenin içinde mangalda yapılan kül kahvesinin tadının normalden çok daha farklı bir tada sahip olduğunu hatırlatalım.) Âlâ Cezveli Kahve Fincan Seti'nin natürel ahşap hediye kutusuyla keyifli bir sunumu olduğu için, kurumsal hediye amacına tam uyar. Firmalar kurumsal tanıtımlarını yapabilirler. Kahve setinin hediye kutusunun kapağında rölyef bulunmaktadır. Arzu edilirse, ahşap kutu kapağına lazerle firma logosunu yazabiliyoruz. Bu uygulama da firmalara kurumsal tanıtımlarında avantaj sağlıyor. Kurumsal hediye, etkinlik hediye, kurumsal tanıtım arayışında olan firmalara, Âlâ Cezveli Kahve Fincan Seti çok güzel bir alternatiftir.

Aşağıdaki videoda lazerle firma logo uygulaması yapılmış bir örneği inceleyebilirsiniz.

Kahveden önce neden su içilir?

Kahve servisinde kahvenin yanında bir bardak su bulundurulması Türk kahve kültüründe yer alır. Kahve, yemek sonrası hazmı kolaylaştırıcı ve keyif verici olduğundan su, kahveden önce içilerek ağız temizliği yapılır. Böylece kahvenin tadı daha iyi alınabilir.

Kırmızı et yemeklerinin üzerine mutlaka kahve alınması kültürümüzde vardır. İyi yapılmış bir Türk kahvesinin üstü köpükle kaplı olur ve Türklerde en köpüklü fincan, misafire veya en yaşlı kişiye verilir. Kahvenin köpüklü olması için doğru boyutta bakır cezve seçilmesi gereklidir. Bu nedenle her Türk ailesinde 1 fincandan 4 fincan alabilecek boyuta kadar cezve takımları olur.

Eski bir Osmanlı adabını da bu vesile ile hatırlatalım: Eve bir misafir geldiği zaman; misafir aç ise suyu, tok ise kahveyi alırdı. Eğer suyu almışsa ev sahibi bunu çok ince bir üslupla anlar, hemen sofrayı kurar ve misafirin karnını doyururdu. Ev sahibi misafirine en özel porselen kahve fincanı ile servis yapardı.

Kahve terimi nereden gelmektedir? 

İngilizlerdeki çay saati geleneği gibi, Türk kahvesinin içilmesi hususunda da bir zaman kavramı oluşmuştur. Genellikle sabah ve öğlen öğünleri arasında içilir. Türkçe günün ilk öğünü anlamına gelen ‘kahvaltı’ sözcüğü, kahve içimi öncesi (kahve altı) yenen şeyler demektir. Günlük hayatımızda Türk kahvesi; arkadaş sohbetlerine refakat eder, işlerin azaldığı saatlerde yorgunluğu alır, kız isteme meclislerinde vazgeçilmezdir, köpüksüz olması hoş karşılanmaz. Güzel bir hediye kutusuna konulmuş geleneksel bir kahve fincan seti her zaman en güzel hediye seçeneklerinden biridir.

Efsane o ki kafeinin nelere kadir olduğu ilk olarak kahve çekirdeklerini yiyen keçilerin bir anda ‘dans etmeye’ başlamasıyla ve Etiyopyalı çobanları bunu fark etmesiyle anlaşılmış. Kahve Etiyopya’dan Mısır’a ve oradan da Arap bölgesi üzerinden Anadolu’ya geçmiştir. Bu çekirdeğin adı ‘qahwah’ olarak biliniyordu. Anadolu’da ismi ‘kahve’ haline geldi. Osmanlı’dan Avrupa’ya bu isimle geçti. En son 1582 yılında Hollandaca ‘koffie’ kelimesinden türeyerek İngilizce sözlüğe ‘coffee’ şeklini aldı.

Kahve kokusuyla ilgili birçok araştırma yapılmıştır. Kahve koklamak, yorgun bir günün ardından yorgunluğu hafifletebiliyor. Kahve dikkat artırıcı aynı zamanda da çok güçlü bir antioksidandır. İçinde E ve B grubu vitaminleri barındırır. Güne kahve ile başlamak insanı gün boyu zinde tutar. Ortalama bir çikolatada barında 30 miligram kafein varken, bir fincan kahvede 100 ile 150 miligram civarında kafein bulunmaktadır.

Bir kahve sever olan Beethoven, kahve hakkında o kadar ayrıntıcıydı ki, her kahve hazırlığında bir fincan kahvesi için 60 adet çekirdek kullanırdı.

343c90a0-baa2-48f7-ab39-894ecfb8962d f0ccb41f-c831-46e0-8293-e832692ce89b d0cd955a-0310-4e20-8957-2f8e65c1f54f 5ccc0eec-2d8f-45f8-9909-5c32d3302abd