Akide Kahve Seti

Diğer resimler için tıklayınız...

Ürün Talep Formu

 
 
 
Benzer ürünler için lütfen tıklayınız...

Ürün Detayları

Ürün Kodu  A0664
Ambalaj  Hediye Karton Kutusu
Ambalaj Ölçüsü  33 x 18x 8.5cm 
Ürünler   
- Porselen tabak ve altın kulplu fincan (2 adet)
- Akide Şekeri (180 gr)


Akide Kahve Seti kurumsal firmalar için neden doğru bir hediye tercihidir?

Türk Kahvesi’ kitabımızda detaylı bir şekilde türkçe ve ingilizce anlattığımız gibi, kahveyi dünyaya tanıtan Türklerdir. Keza Akide Şekeri de tarihi hikayesiyle ve geleneksel tadıyla Türklerin dünya mutfağına armağanıdır. Bu 2 lezzetten tamamen ‘bize özgü’ oluşan bir set oluşturmak istedik. Sete bir de lolipop ekleyerek seti iyi ‘tatlandırdık’.

Akide Kahve Setinin el yapımı karton hediye kutusu vardır. Ürünler sünger içinde birbirlerine değmeden tam bir koruma ile sunulmaktadır. Kutu kapağına altın varak ile firma logo uygulaması yapılabilir. Bu alternatif birçok firmaya kendi kurumsal tanıtımlarını yapmak iyi bir fırsat sağlamaktadır. Kurumsal hediye, etkinlik hediyesi, kurumsal tanıtım arayışında olan firmalara, Akide Kahve Seti çok ‘tatlı’ bir seçenektir.

Akide Şekeri’nin hikayesi hakkında da kısa bir bilgilendirme yapmak yerinde olur: Akide şekerinin hikayesi Topkapı Sarayı’ndan geçmektedir. Bağlılık, sözleşme anlamına gelen akit kelimesi yeniçeri geleneğinde, padişah ve yeniçeriler arasındaki bir iletişim türüdür. Osmanlı zamanında ulufe divanı günü yeniçerilerin maaşları dağıtılır ve yemek verilirdi. Kapıkulu askerlerinin aldıkları maaştan ve yemekten hoşnut kaldıklarını gösteren tören düzenlenirdi. Akide merasiminde, Divan-ı hümayun azaları önce askerlerin yemeklerini tadarlardı. Daha sonra kendilerine şeker ikram edilirdi. Bu ikram, askerlerin padişaha bağlılığını ve hoşnut kaldıklarını gösterirdi. İkram edilen şeker herkesi rahatlatır, askerin padişaha kazan kaldırmayacağını simgelerdi. Akit sağlanmış olurdu.

Bir rivayete göre; yeni tahta çıkan padişaha yeniçeriler tarafından şeker ikram edilirdi. Verilen şeker tası önce tartılırdı. İkram edilen şeker 400gr ise yeniçeriler padişahın tahta çıkmasından memnun olduklarını gösterirdi. 400gr’dan az olursa memnun olmadıklarını işaret ederdi. Padişah ise ikram edilen şekeri kendisi tadarsa ‘Ben size güveniyorum’ mesajı verirdi. Padişah şekeri tatmadan çeşnicibaşına verirse, ‘Ben de size güvenmiyorum ve memnun değilim’ mesajı vermiş olurdu. İşte bu işleme ‘akitleşme’, şekere de 'Akide Şekeri' denildi.

343c90a0-baa2-48f7-ab39-894ecfb8962d f0ccb41f-c831-46e0-8293-e832692ce89b d0cd955a-0310-4e20-8957-2f8e65c1f54f 5ccc0eec-2d8f-45f8-9909-5c32d3302abd