Mini Tiryaki Kahve Seti 'Klasik'

Diğer resimler için tıklayınız...

Ürün Talep Formu

Benzer ürünler için lütfen tıklayınız...

Ürün Detayları

Ürün Kodu  A0629
Ambalaj  Karton Hediye Kutusu
Ambalaj Ölçüsü  21.5 x 31 x 11cm 
Fincan + Simit (Çap x Yükseklik)  15 x 10.5cm 
Ürünler   
- Bakır üzeri nikel kaplama (2 adet) 
- Fincan (2 adet) 
- Kadife kaplı servis simidi (2 adet) 
- Püskül (2 adet)  

 

Mini Tiryaki Kahve Seti ‘Klasik’ kurumsal firmalar için neden doğru bir hediye tercihidir? 

Mini Tiryaki Kahve Seti iki kişilik bir settir. Bu seti tasarlamamızdaki temel amaç, kurumsal hediye arayan firmalara farklı bir öneri getirmekti. Kurumsal hediye arayışındaki firmalar, devamlı farklı ve yenilikçi bir kurumsal hediye alternatifi sunmamızı beklerler. Firmalar, hediye kutusuna çok önem verirler. Mini Tiryaki Kahve Setinin el yapımı hediye karton kutusuyla keyifli bir sunumu vardır. Kahve setinin hediye kutusunun kapağına altın varak firma logosunu basabildiğimiz için, kurumsal hediye amacına tam uyar. Böylece firmalar kendi kurumsal tanıtımlarını bu kurumsal hediye ile yapabilirler. Setteki bakır fincan ve tabaklar nikel ile kaplanmıştır. Kahve fincanı ve tabaklara lazerle firma logosunu da işleyebiliyoruz. Bu uygulama da firmalara kurumsal tanıtımlarında avantaj sağlıyor. Tabakların altında kullandığımız halka servis simitleri seti çok ama çok şirinleştiriyor. Kurumsal hediye, etkinlik hediye, kurumsal tanıtım arayışında olan firmalara, Mini Tiryaki Kahve Seti çok güzel bir alternatiftir. 

Türk Hava Yolları’nın logosunu işlediğimiz tabakları Tasarım Atölyesi bölümümüzde görebilirsiniz. Ayrıca yine Tasarım Atölyesi bölümümüzde Deloitte için ürettiğimiz kahve ve lokum setinde, Mini Tiryaki Kahve Setini ne kadar keyifli modernize ettiğimizi inceleyebilirsiniz.

 

Türk Kahvesi

Türk Kahvesi, Türkler tarafından keşfedilen kahve hazırlama ve pişirme tekniğinin adıdır. Türk Kahvesinin kendine özgü bir kimliği, kültürü ve geleneği vardır. Önceleri Arap Yarımadası’nda kahve meyvesinin kaynatılması ile elde edilen içecek bu yepyeni hazırlama ve pişirme metoduyla gerçek kahve lezzetine ve eşsiz aromasına kavuşmuştur.     

 

Yavuz Sultan Selim döneminde (1517) Yemen Valisi Özdemir Paşa, Yemen'de içtiği ve çok sevdiği kahveyi İstanbul'a getirmiştir. Kahve, kısa zamanda itibarlı bir içecek olarak saray mutfağında yerini aldı ve büyük ilgi gördü. Saray görevleri arasına "kahvecibaşı" adında bir de rütbe eklendi. Padişahın ya da bağlı olduğu devlet büyüğünün kahvesini pişirmekle görevli olan kahvecibaşı, sadık ve sır tutmasını bilenler arasından seçilirdi. Osmanlı tarihinde kahvecibaşılıktan sadrazamlığa yükselenlere bile rastlandı.     

 

Saraydan konaklara ardından evlere giren kahve, İstanbul halkının kısa sürede tutkunu olduğu bir lezzet haline geldi. Satın alınan çiğ kahve çekirdekleri tavalarda kavrulup, dibeklerde dövüldükten sonra cezvelerde pişiriliyordu.     

 

1554 yılında İstanbul’da Tahtakale’de iki Suriyeli Arap (Halepli Hakem ve Şamlı Şems) ilk kahvehaneyi açmışlardır. O zamanlar kahvenin faydalı olup olmadığı tartışma konusu olmuştur. Şeyhülislam Bostanzade Mehmet Efendi kahvenin haram olmadığını, faydalı olduğuna dair fetva vermiştir.    

 

İstanbul'a gelen Venedikli tacirler, çok sevdikleri bu içeceği Venedik'e taşıdı. Böylece Avrupalılar kahveyle ilk kez 1615'te tanışmış oldu. Önceleri limonata satıcıları tarafından sokaklarda satılan kahve, 1645'te açılan İtalya'nın ilk kahvehanesinde yerini aldı. Kısa zamanda sayıları hızla çoğalan bu kahvehaneler de; diğer pek çok ülkede olduğu gibi özellikle sanatçıların, öğrencilerin ve her kesimden halkın bir araya gelerek sohbet ettikleri en gözde yerler oldu. Kahve Londra’ya 1654’de, Paris’e 1699’da ulaştı.


Kahveden önce neden su içilir?

Kahve servisinde kahvenin yanında bir bardak su bulundurulması Türk kahve kültüründe yer alır. Kahve, yemek sonrası hazmı kolaylaştırıcı ve keyif verici olduğundan su, kahveden önce içilerek ağız temizliği yapılır. Böylece kahvenin tadı daha iyi alınabilir.     

 

Kırmızı et yemeklerinin üzerine mutlaka kahve alınması kültürümüzde vardır. İyi yapılmış bir Türk kahvesinin üstü köpükle kaplı olur ve Türklerde en köpüklü fincan, misafire veya en yaşlı kişiye verilir. Kahvenin köpüklü olması için doğru boyutta bakır cezve seçilmesi gereklidir. Bu nedenle her Türk ailesinde 1 fincandan 4 fincan alabilecek boyuta kadar cezve takımları olur.    

 

Kahve servisinde Osmanlı adabı nasıldı?

Eve bir misafir geldiği zaman; misafir aç ise suyu, tok ise kahveyi alırdı. Eğer suyu almışsa ev sahibi bunu çok ince bir üslupla anlar, hemen sofrayı kurar ve misafirin karnını doyururdu. Ev sahibi misafirine en özel porselen kahve fincanı ile servis yapardı.    

 

Kahvaltı terimi nereden gelmektedir? İngilizlerdeki çay saati geleneği gibi, Türk kahvesinin içilmesi hususunda da bir zaman kavramı oluşmuştur. Genellikle sabah ve öğlen öğünleri arasında içilir. Türkçe günün ilk öğünü anlamına gelen ‘kahvaltı’ sözcüğü, kahve içimi öncesi (kahve altı) yenen şeyler demektir. Günlük hayatımızda Türk kahvesi; arkadaş sohbetlerine refakat eder, işlerin azaldığı saatlerde yorgunluğu alır, kız isteme meclislerinde vazgeçilmezdir, köpüksüz olması hoş karşılanmaz. Güzel bir hediye kutusuna konulmuş geleneksel bir kahve fincan seti her zaman en güzel geleneksel hediye seçeneklerinden biridir.  

343c90a0-baa2-48f7-ab39-894ecfb8962d f0ccb41f-c831-46e0-8293-e832692ce89b d0cd955a-0310-4e20-8957-2f8e65c1f54f 5ccc0eec-2d8f-45f8-9909-5c32d3302abd