Bakır Lokumluk

Diğer resimler için tıklayınız...

Ürün Talep Formu

 
 
 
Benzer ürünler için lütfen tıklayınız...

Ürün Detayları

Ürün Kodu (Klasik) A1129 
Ürün Kodu (Nostalji) A1133 
Yuvarlak (Tip A Çap x Yükseklik)  8 x 8cm 
Yuvarlak (Tip B Çap x Yükseklik)  10 x 10cm 
Yuvarlak (Tip C Çap x Yükseklik)  12 x 11.5cm 

  
- El Yapımı Bakır Lokumluklar 
- 'Eskitilmiş Nostalji' ve 'Nikel kaplama Klasik'

 

 

Lokumun Tarih Yolculuğu

Osmanlıca rahat ul-hulküm yani boğaz rahatlatan kelimesinden türeyen ‘lokum’, yaklaşık 15.yüzyıldan beri Anadolu`da bilinmektedir. Lokum, özellikle 17.yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu sınırları içinde yaygınlaşmıştır.

 

Lokum, 18.yy sonunda Muhittin Hacı Bekir tarafından sert şekerlerden sıkılarak elde edilmiştir. I.Abdülhamit'in yumuşak şekerleme isteği üzerine bir yarışma açılmış ve bu yarışmada da Muhittin Hacı Bekir birinci olmuştur. Bununla birlikte ister 18.yy ister 15.yy'da icat edilmiş olsun, lokumu seri olarak üreten, popülerleştiren ve Avrupa'ya tanıtan kişinin Ali Muhittin Hacı Bekir olduğu tartışmasızdır. Lokum Avrupa`da ise bir İngiliz gezgin aracılığıyla `Turkish Delight` adıyla 18. yüzyılda tanınmaya başlanmıştır. Daha önceleri bal ya da pekmez ve un bileşimi ile yapılan lokumun 17. yüzyılda `Kelle şekeri` olarak bilinen rafine şeker ile özellikle nişastanın bulunup ülkeye getirilmesi sayesinde hem yapım şekli hem de lezzeti değişti.  

 

Günümüzde; sade, fındıklı, Antep fıstıklı, cevizli, bademli, Hindistan cevizli, portakallı, gül yapraklı, çilekli, limonlu lokumların yanı sıra kaymaklı, naneli, vanilyalı ve zencefilli lokumlar olarak pek çok çeşit lokum üretimi yapılmaktadır. Lokumun görünüşü, lokumun tipine özgü ve verildiği şekli korumuş olmalı, lokumun dokusu, elâstik yapıda olmalı, parmakla bastırıldıktan sonra eski şeklini alabilmeli, ağızda yumuşak ve kaygan olarak hissedilmelidir.    

 

Biz kendi lokum setlerimizde özellikle çifte kavrulmuş, Antep fıstıklı lokumları kullanıyoruz. Bu lokumları çikolata ile kaplatıyoruz ve özel jelatinlere sardırıyoruz. Bu lokumlar özellikle kahve ile çok güzel gider ve kahve yanı lokumluklar içinde sunulur.

 

Bakır Lokumluk kurumsal firmalar için neden doğru bir hediye tercihidir?

Lokum Türk kültürünün vazgeçilmez tatlarından biridir. Lokumu hem Türkler hem de yabancılar çok severler. Dolayısıyla her zaman için aranan popüler bir hediye olmuştur. Lokum o kadar anahtar bir hediyedir ki, herkese her zaman hediye edilebilir. Kurumsal hediye olarak lokum çok makbul bir hediyedir. Ve en önemlisi; lokumu alan kişi muhakkak mutlu olur. Bakır lokumluk da tam bizim kültürel sunumumuzdur.    

 

Bakır Lokumluk setini tasarlamamızdaki temel amaç, kurumsal hediye arayan firmalara farklı bir öneri getirmekti. Kurumsal hediye arayışındaki firmalar, devamlı farklı bir kurumsal hediye alternatifi sunmamızı isterler. Hediye kutusuna çok önem verirler. Bakır Lokumluk setinin ekstra olarak karton hediye kutusuna da koyabiliriz. El yapımı hediye karton kutunun keyifli bir sunumu olduğu için, kurumsal hediye amacına tam uyar. Bakır lokumluklar nikel kaplamadır. Bakır Lokumluk çok güzel bir kahve yanı lokumluğudur. Firmalar kurumsal tanıtımlarını yapabilirler. Arzu edilirse bakır lokumluk setinin kutusunun üzerine varak baskı ile firma logosunu basabiliriz. Bakır lokumluk tabağının üzerine lazer ile firma logosunu uygulayabiliriz. Bu uygulama da firmalara kurumsal tanıtımlarında avantaj sağlıyor. Benzer bir ürünün tabağında Türk Hava Yolları için yaptığımız bir çalışmayı Tasarım Atölyesi bölümümüzde görebilirsiniz. Kurumsal hediye, etkinlik hediye, kurumsal tanıtım arayışında olan firmalara, Bakır Lokumluk çok güzel bir alternatiftir.

343c90a0-baa2-48f7-ab39-894ecfb8962d f0ccb41f-c831-46e0-8293-e832692ce89b d0cd955a-0310-4e20-8957-2f8e65c1f54f 5ccc0eec-2d8f-45f8-9909-5c32d3302abd