Midas Natürel Sızma Zeytinyağı 500ml Keramik

Diğer resimler için tıklayınız...

Ürün Talep Formu

 
 
 
Benzer ürünler için lütfen tıklayınız...

Ürün Detayları

 Ürün Kodu M0101 
 Ambalaj 500 ml 
 Asit Oranı En çok %0.4 
 Aroma Yumuşak 
 Renk Altın Sarısı 
 Hasat Zamanı Aralık-Ocak 
 Sıkım Zamanı Toplandıktan en geç 24 saat sonra 
 Üretim Yöntemi Soğuk Sıkma 
 Yöre Edremit 
 Kullanım Önerileri  
 - Her türlü zeytinyağlı yemek çeşitlerinde,
 - Enginar, fasulye gibi özel yemeklerde,
 - Salatalarda,
 - Sosların hazırlanmasında (özellikle makarna),
 - Patlıcan közleme, fava, humus üzerine,
 - Her türlü kırmızı et, tavuk ve ızgara çeşitlerinde,
 - Çorba üzerine önerilir.


Zeytinyağı Tadımı Nasıl Yapılır?

Zeytinyağı meraklılarının (amatör tadımcıların) tadımı nasıl yapabilecekleri, Prof.Dr. Artun Ünsal'ın "Ölmez Ağacın Peşinde - Türkiye'de Zeytin ve Zeytinyağı" adlı değerli yapıtında şöyle anlatılıyor:

"...Siz, dilinize, damağınıza ve burnunuza güvenenler, siz de bu işi evinizde amatörce yapabilirsiniz. Nasıl mı? Kısaca özetleyelim: Bir kere şunu unutmayın, damağınız birkaç yağ çeşidinden fazlasını aklında tutmakta güçlük çeker. Bu nedenle, dört-beş örneği aşmayın. Bir başka ipucu da, deneyeceğiniz sızma yağların koku ve tatlarının 'meyvamsı', yani zeytinimsi olmasıdır. Çeşitli bölgelerin ürünü, ancak bir kap içindeki 'kimlik'leri şimdilik 'gizli tutulan' örnek sızma yağların her birini tezgâh üzerinde numara ya da harfle yeri sabitlenmiş küçük ve temiz bir bardağa 'eşantiyon' miktarda koyun. Sonra bunlardan birini elinize alın, öteki elinizle de üstünü kapatın. Sonra bardağı ekseni çevresinde döndürerek hafif çalkalayın. Elinizi bardağın üzerinden çekerek yağın aromasını koklayın. Ardından küçük bir yudum alın.

Tadım işinde dil ve ağzınızın birçok yeri işe karışır desek mi? Yağın dokusunu belirleyebilmek için zeytinyağını ağzının içinde iyice gezdirmelisiniz: Yudumlarsınız, dilinizin ucu, dilinizin ortası, damağınız ve dilinizin arka kısmında gezdirdikten sonra yavaşça yutarsınız. Burada dikkat edeceğiniz hususlar, yağın 'viskozitesi', yani kıvamı ve bunun damağınızda nasıl bir etki yaptığıdır. Bu arada dişlerinizin arasından ağzınıza bir miktar hava çekerek, yağın lezzetinin ağzınızın her köşesine yayılmasını sağlayın.

Denediğiniz bu ilk yağ örneğini nasıl buldunuz efendim? Tadını, kokusunu beğendiniz mi? Örneğin ne gibi lezzetler çağrıştırıyor? Elma, yeşil biber, badem ya da cevizimsi mi? Yoksa küflü ya da ot mu kokuyor?..."

343c90a0-baa2-48f7-ab39-894ecfb8962d f0ccb41f-c831-46e0-8293-e832692ce89b d0cd955a-0310-4e20-8957-2f8e65c1f54f 5ccc0eec-2d8f-45f8-9909-5c32d3302abd