Kolonya + Şekerleme Seti

Diğer resimler için tıklayınız...

Ürün Talep Formu

Benzer ürünler için lütfen tıklayınız...

Ürün Detayları

 Ürün Kodu A1136
 Ambalaj  Hediye Karton Kutusu  
 Ambalaj Ölçüsü  21 x 21 x 6.5cm  
 Ürünler  
 - Mandalina Kolonyası (200ml)
 - Akide Şekeri (180gr)
 - Lolipop Şeker (30gr)

Kolonya + Şekerleme Seti firmalar için neden doğru bir hediye tercihidir?

Kolonya ve şeker bizim kültürümüzü temsil eden klasik ürünlerdir. Hem kolonya hem de şeker, özel günlerde, bayramlarda, misafirlikte, yarım elma gönül elma misali çok makbule geçer. Getirenin yüzünü ağartır, alanı mutlu eder…

Biz de çok şatafatlı olmayan ama zarif ve makbule geçecek bir hediye seti üzerinde çalıştık. Üründe ‘Müderriszade’ markalı kolonya ve Akide şekerimizi kullandık. Sete değer katması amacıyla lolipop şeker ekledik. Seti el yapımı karton hediye kutusuna koyduk. Ürünleri birbirlerine değmeyecek şekilde süngerli koruma içine aldık. Kutu kapağına altın varak ile firma logo uygulaması yapılabiliyoruz. Bu alternatif birçok firmaya kendi kurumsal tanıtımlarını yapmak iyi bir fırsat sağlamaktadır. Kurumsal hediye, etkinlik hediyesi, kurumsal tanıtım için nostaljik bir hediye arayışında olan firmalara, Kolonya + Şekerleme Seti çok ‘tatlı’ bir seçenektir. Maksat tatlı yiyelim, tatlı konuşalım 😊 

Akide Şekeri’nin hikayesi hakkında da kısa bir bilgilendirme yapmak yerinde olur: Akide şekerinin hikayesi Topkapı Sarayı’ndan geçmektedir. Bağlılık, sözleşme anlamına gelen akit kelimesi yeniçeri geleneğinde, padişah ve yeniçeriler arasındaki bir iletişim türüdür.

Osmanlı zamanında ulufe divanı günü yeniçerilerin maaşları dağıtılır ve yemek verilirdi. Kapıkulu askerlerinin aldıkları maaştan ve yemekten hoşnut kaldıklarını gösteren tören düzenlenirdi. Akide merasiminde, Divan-ı hümayun azaları önce askerlerin yemeklerini tadarlardı. Daha sonra kendilerine şeker ikram edilirdi. Bu ikram, askerlerin padişaha bağlılığını ve hoşnut kaldıklarını gösterirdi. İkram edilen şeker herkesi rahatlatır, askerin padişaha kazan kaldırmayacağını simgelerdi. Akit sağlanmış olurdu.

Bir rivayete göre; yeni tahta çıkan padişaha yeniçeriler tarafından şeker ikram edilirdi. Verilen şeker tası önce tartılırdı. İkram edilen şeker 400gr ise yeniçeriler padişahın tahta çıkmasından memnun olduklarını gösterirdi. 400gr’dan az olursa memnun olmadıklarını işaret ederdi. Padişah ise ikram edilen şekeri kendisi tadarsa ‘Ben size güveniyorum’ mesajı verirdi. Padişah şekeri tatmadan çeşnicibaşına verirse, ‘Ben de size güvenmiyorum ve memnun değilim’ mesajı vermiş olurdu. İşte bu işleme ‘akitleşme’ denirdi. Bu yüzden de şekere Akide Şekeri denildi.

343c90a0-baa2-48f7-ab39-894ecfb8962d f0ccb41f-c831-46e0-8293-e832692ce89b d0cd955a-0310-4e20-8957-2f8e65c1f54f 5ccc0eec-2d8f-45f8-9909-5c32d3302abd