Alâmet-i Fârika Kahve Seti

Diğer resimler için tıklayınız...

Ürün Talep Formu

Benzer ürünler için lütfen tıklayınız...

Ürün Detayları

Ürün Kodu  A0646 
Ambalaj  Karton Hediye Kutusu
Ambalaj Ölçüsü  34 x 22.5 x 9cm 
Ürünler   
- Geleneksel motifli porselen tabak (2 adet) 
- Metal kulplu ve özel dekorlanmış porselen fincan (2 adet) 
- Özel dekorlanmış su bardağı (2 adet)  


Alâmet-i Fârika Kahve Seti neden çok özel bir kahve setidir?

"Türk kahvesi, küçük bir fincanın içinde yaşamın kendisini barındırır." demiş yazar... Alâmet-i Fârika Kahve Seti iki kişilik kahve setidir. Türk adabında kahve muhabbete vesile olduğundan, tasarladığımız kahve setleri genelde iki kişiliktir. Günümüz insanı öyle gündelik koşturmacalar içinde kalıyor ki, insanların kendilerine ayırdıkları zamanı en ‘kaliteli’ şekilde değerlendirmeleri zaruri oluyor. Hepimizin bu zaman içinde -arada bir de olsa- keyif yapmaya, kendimizi şımartmaya ihtiyacımız vardır. İşte Alâmet-i Fârika Kahve Seti tam da bunu sağlayan çok hoş bir settir. Kahve içmenin keyfini pekiştiren çok estetik bir üründür.  

Bu sette daha önce hiç yapmadığımız bir üretim metodu uyguladık. Öncelikle motifimizi tasarladık. Bu motif hem porselen fincanlarda hem porselen tabaklarda hem de kahve yanı cam su bardaklarında uygulandı. Farklı yaptığımız uygulama ise fincan kulplarında oldu. Motifin kalıbını çıkarttık, metalden döküm aldık, kapladık ve porselen fincana özel bir yapıştırıcı ile yapıştırdık. Set tüm detaylarıyla çok çok ‘özel’ oldu. Metal kulpun yapışma gücünü birçok kez bulaşık makinasında yıkarak test ettik. Yapışma gücünün güvenilirliğinden ikna olduktan sonra seri üretime geçtik.    

Son dönemde kahve fincan ve tabaklarının üzerinde çalıştığımız en önemli dekorlama metodu ‘kumlama’ tekniğidir. Alâmet-i Fârika Kahve Setinde de motifler kumlanarak işlendi. Bu uygulama tamamen elle yapılır. Bu teknik ile porselen ve cam yüzeyler kum ile aşındırılır. Bu aşındırma ile yüzeyde istenilen motifler elde edilir. Kumlanan yüzeylerde 2 boyutlu bir derinlik oluşur. Bu uygulama, porselen yüzeyine yapılan geleneksel düz (boyut hisse vermeyen) desen uygulamalarından çok daha ‘klas’ bir görüntüye sahiptir. Motifler başta altın olmak üzere gümüş, bakır gibi değişik renklerle boyanarak harika görüntüler elde edilir. Kumlama ile porselen ve cam yüzeylere firma logolarını da işlemek mümkündür. Bu uygulama firmalara kurumsal tanıtımlarında avantaj sağlıyor.   

Kahve yanında suyun ikram edilmesi konusunun önemi herkesçe malumdur. Kahve, yemek sonrası hazmı kolaylaştırıcı ve keyif verici olduğundan su, kahveden önce içilerek ağız temizliği yapılır. Böylece kahvenin tadı daha iyi alınabilir. Yeri gelmişken eski bir Osmanlı adabından da bahsedelim: Eve bir misafir geldiği zaman; misafir aç ise suyu, tok ise kahveyi alırdı. Eğer suyu almışsa ev sahibi bunu çok ince bir üslupla anlar, hemen sofrayı kurar ve misafirin karnını doyururdu. Ev sahibi misafirine en özel porselen kahve fincanı ile servis yapardı. Alâmet-i Fârika Kahve Setinde bulunan 2 adet kahve yanı su bardağı da aynı kumlama metodu ile işlenmiştir. Son derece zarif bir uygulama yapılan su bardakları kahve fincanlarına arkadaşlık ederler.  

Alâmet-i Fârika Kahve Setinin kendisi gibi çok estetik el yapımı karton hediye kutusu vardır. Kutu kapağında altın varak ile basılan motif ile kahve setinde uygulanan motif aynıdır. Bu birliktelik güzel bir uyum sergilemektedir. Kapağın boş kısımlarına firma logo uygulaması da yapılabilir. Bu alternatif birçok firmaya kendi kurumsal tanıtımlarını yapmak iyi bir fırsat sağlamaktadır. Kurumsal hediye, etkinlik hediye, kurumsal tanıtım arayışında olan firmalara, Alâmet-i Fârika Kahve Seti çok güzel bir seçenektir.

Türk kahvesi fal bakmak için kullanılır. Geleneksel olarak, kahve fincanının içindeki tortuların şekilleri ve dağılımları, bir fal bakıcısına gelecekle ilgili ipuçları vermek için yorumlanır. Bu gelenek, Türk kültüründe hala yaygın olarak uygulanmaktadır. Türk kahvesi sanatı, kahvenin üzerine yapılan şekiller ve tasarımlarla ilgilidir. Kahve köpüğü üzerine yapılan bu sanat, Türk kültüründe önemli bir yer tutar ve birçok kahve dükkanında ustalar tarafından yapılmaktadır. Bu sanat, dünya genelinde de giderek popüler hale gelmektedir.

Her kahve aynı tadı taşımaz...

Her kahve aynı tadı taşımaz. Nerede içiyorsan, kiminle içiyorsan ona göre değişir tadı... Sahilde oturduğun rüzgarlı bir sonbahar günü, en sevdiğin dostun ağlarken içtiğin kahvenin tadı kederlidir. Kahve telvesine yüreğinin acısı karışır... Bir pazar öğle sonrası annenin "hadi bir kahve yap da içelim" dediği kahve huzurludur. Köpükler annenin göz bebeklerine yansır. Dudağının kıyısında kalan küçük bir gülümsemedir... Dostlarla içilen kahve neşedir. Kahkahalar köpüklerin üzerinde yüzer... Tek başına gece vakti balkonda içtiğin kahve yalnızlıktır. Acıdır tadı. Ama garip de bir keyfi, lezzeti vardır... Baban için yaptığın kahve sevgi doludur. Çay bardağında, az şekerli. Kahve gibi görünmez sana. Ama sıcaktır. Dumanı tüter ve kokusu büyülüdür... Beklemediğin bir anda sana uzatılan kahve başkadır. İçini ısıtır insanın... Yorgun olduğunda içtiğin kahve hafifletir seni. Kendine getirir, unutturur günün ağırlığını... Kahve aynı kahvedir belki. Köpüğüyle, rengiyle, dumanıyla aynı kahvedir. Ama içilen kahveler ruhunun süzgecinden geçer ve tatları değişir. Her kahve aynı değildir bu yüzden... Sevgiyle pişirilen bir kahve... Akşam, öğle öncesi, sonrası ya da gece kahvesi... Ne zaman isterseniz...

343c90a0-baa2-48f7-ab39-894ecfb8962d f0ccb41f-c831-46e0-8293-e832692ce89b d0cd955a-0310-4e20-8957-2f8e65c1f54f 5ccc0eec-2d8f-45f8-9909-5c32d3302abd