'Harem' Çay Seti

Diğer resimler için tıklayınız...

Ürün Talep Formu

 
 
 

 

Ürün Detayları

Ürün Kodu  A0705 
Ambalaj  Hediye Karton Kutu 
Ambalaj Ölçüsü  22 x 37 x 10cm 
Fincan + Set (Çap x Yükseklik)  15 x 13.5cm 
Ürünler   
- Bakır üzeri nikel kaplama (2 adet) 
- Çay bardağı (2 adet) 
- Cam kaşık (2 adet) 
- Kadife kaplı servis simidi (2 adet) 
- Püskül (2 adet) 

 

Çayda nelere dikkat edilmeli?

Çay demlemek bir damak tadı meselesidir. Damak tadına bağlı her şey gibi farklı yöntemlerle  yapılabilir. Çaya, tarçından, karanfilden tutun zencefile kadar birçok ekleme yapılabilir.

- Çayın iyi koşullarda saklanması gerekir. Nemden korunacak şekilde ağzı tamamen kapalı olarak saklanmalıdır.
- Çay suyu orta sertlikte ve tatlı su olmalıdır. Çeşme suyuyla yapılan çay istediğimiz kaliteyi bulmaz. Klorlu, kireçli, madenli vb. sular çay için uygun değildir.
- Çay demliği porselen, cam ya da bakır olmalıdır. Alüminyum, çelik vb. malzemelerden yapılan demlikler kaliteyi düşürür.
- 1 çay kaşığı kuru çaydan içilecek kıvamda 1 çay bardağı çay çıkacağı göz önünde bulundurulmalıdır.

 

Çay nasıl demlenir?

- İlk olarak demliğin altına su koyularak ısıtılmaya başlanır.
- Su hafif ılıklaşınca demliğe çay koyulur. Ilıklaşan sudan demlikteki çayın üzerine eklenir ve eklenen su süzülür. Böylece çay yıkanmış olur.
- Demlik tekrar suyun üzerine koyulur. Suyun kaynaması beklenir.
- Su kaynayınca demlik suyun üzerinden alınır ve ocak kısılır. 15-20 saniye kadar kaynamanın durması beklenir.
- Kaynaması duran su, tek noktadan yavaş yavaş demlikteki çayın üzerine dökülür.
- Demleme esnasında demlik kesinlikle sallanmamalıdır.
- Demliğe koyulan 1 çay bardağı çay için 2 su bardağı kaynar su eklenmesi iyi bir kıvam sağlayacaktır.
- Demliğe 1 çay kaşığı şeker atılması çayın rengini iyileştirir.
- Demlenme süresi çayın cinsine göre değişir. Yaprak çaylarda demlenme süresi 4-7 dakikadır. Kırık çaylarda ise demlenme süresi 12-15 dakika arasındadır. Çaya göre bu süre 21 dakikaya kadar çıkabilir.
- Çay demlendikten sonra posası alınmalıdır ve öyle ısıtılmaya devam edilmelidir. Çünkü  posa zamanla çayın lezzetini bozacak ve içilebileceği süreyi kısaltacaktır.
- Posası alınmış çayın ısıtılması ya da kaynatılması da problem olmayacaktır.
- Çay sütle içilecekse bardağa önce sütü sonra çayı koymak gerekir.
- Çayı bardağa doldururken demlik mümkün olduğunca çaya yakın tutulmalıdır. Çünkü yüksekten dökülen çayın üzerinde köpük oluşacaktır. 
- Çay demlenmesi tamamlandıktan sonra yarım saat içinde içilmelidir.

343c90a0-baa2-48f7-ab39-894ecfb8962d f0ccb41f-c831-46e0-8293-e832692ce89b d0cd955a-0310-4e20-8957-2f8e65c1f54f 5ccc0eec-2d8f-45f8-9909-5c32d3302abd Acep nereye gittik ki :)